Artikels & whitepapers

Exergames: de nieuwe workout

8-3-2023 | Collega Charlotte Van Tuyckom kroop in haar pen en schreef een blogpost over 'exergaming'. Volgens ons is de hype real! Lees er alles over op de website van 'Gezond sporten'. 

De Beweegscan

2-12-2022 | Op 2 december werd de Beweegscan gelanceerd. Via deze scan kan je de beweegvriendelijkheid van je gemeente vergroten. De onderzoeksgroep 'Vital Cities Howest' verzamelde en bundelde alle relevante data in één overzichtelijke tool. In deze tool kan je de data van jouw gemeente vergelijken met andere of nabijgelegen gemeentes. Je krijgt ook concrete tips  om de beweegvriendelijkheid te verbeteren. Wil je meer weten? Surf naar de website van Vital Cities Howest.

beweegscan
Lu wall 3
endless runner 2
Exerbike
20210908_Howest_Foto_pers_SB_opening_sportcube-6373

Sportscube for Active Gaming - De innovatieproeftuin  voor exergames en innovatieve technologiën.

21-10-2021 | Op 8 september openden Sport Vlaanderen en Howest de Sportscube for Active Gaming, de eerste Exergame hal van Vlaanderen. De innovatieve Sportscube komt op de Sportinnovatiecampus in Brugge en heeft als ambitie om meer mensen aan te zetten tot bewegen via interactieve beweeggames.

EXR roeigame - Van studentenproject naar start-up.

25-06-2021 | Wat als indoor roeitrainingen dankzij VR een extra dimensie kunnen krijgen? Met deze challenge gingen 5 Howest laatstejaarsstudenten Digital Arts & Entertainment twee jaar geleden aan de slag. Ondersteund door Howest InnMotion en de Vlaamse Roeiliga werkten ze hard aan een eerste prototype. Het resultaat was een unieke game die een roeiergometertraining combineert met een fantastische beleving.

EXR 1
roeigame 4

Sportinnovatiecampus in de New York Times


"Video Game Makers Want to Get Players Off the Couch"