MCT student projects

De lot-generatie ontwikkelt prototypes van vernieuwde beweegoplossingen

Op de Sportinnovatiecampus experimenteren we volop met innovatieve beweegoplossingen! En uiteraard betrekken we onze Howest-studenten daar graag bij. Elke academiejaar werkt een groep MCT-studenten op een aantal cases die door studenten Sport & Bewegen en externe partners worden aangereikt.


De projecten

MCT staat voor multimedia en creatieve technologie - deze studenten zijn deel van de IoT-generatie en werken op alles wat sensoren, apps, user interfaces, artificiƫle intelligentie en augmented reality aanbelangt. Zo zijn de voorbije jaren al prototypes van de allereerste Pong vloerprojectiegame, een Pulse hartslaggame, een interactieve wandprojectie, Makey Makey quizoplossingen,... en veel meer ontwikkeld.


In onderstaand filmpje krijg je een beeld van de prototypes die onze studenten voor de Sportinnovatiecampus ontwikkelen:

ZELF OOK EEN IDEE?

Heeft u als bedrijf of organisatie een topidee rond het inzetten van technologie om mensen aan het bewegen te krijgen?
Heeft u een bepaalde technologie en wilt u de mogelijkheden ervan binnen de sport- en beweegsector verkennen?
Dan is dit uw kans om een groep technisch onderlegde Howest MCT studenten 5 weken lang fulltime rond uw idee of technologie te laten werken!


Pitch uw idee door deze korte fiche in te vullen en wij contacteren u om verder af te stemmen. Het eindproduct is een werkend prototype. 

Contact

Eefje Battel

Projectmanager innovatie

Onderzoekscoƶrdinator Sport & Bewegen