Op de Sportinnovatiecampus experimenteren we volop met innovatieve beweegoplossingen! En daar betrekken we graag studenten bij. Elke academiejaar werkt een groep MCT-studenten op een aantal cases die door externe partners worden aangereikt. Die cases verzamelen we via het 'deel je idee' platform van Sport Vlaanderen.
DUS...Ben je een bedrijf of organisatie met een idee rond het inzetten van technologie om mensen aan het bewegen te krijgen? Of heb je een bepaalde technologie en wil je de mogelijkheden ervan binnen de sport- en beweegsector verkennen? Of heb je een werkend product in een bepaalde sporttak en wil je deze toepassen op een andere sporttak?
Dan kan je een groep technisch onderlegde studenten 3 weken lang fulltime rond je idee of technologie laten werken! De studenten Multimedia and Creative Technologies zijn deel van de Internet of Things-generatie en werken op alles wat sensoren, apps, user interfaces en movement tracking aanbelangt.
Op het einde van de rit krijg je een werkend prototype (incl. korte gebruikersmanual en installatiemanual). Zo zijn de voorbije jaren al prototypes van de allereerste Pong vloerprojectiegame, een Pulse hartslaggame, een interactieve wandprojectie, Makey Makey quizoplossingen,... en veel meer ontwikkeld. Vorig jaar was dat onder meer een dansgame aangestuurd door een mat met drukgevoelige knoppen, een 'digital twin' van de klimzaal en 'strava' voor klimmers, drukgevoelige LEDs op palen/kegels verbonden met een app voor het spelen van verschillende multiplayer games, een digitale boevenjacht met behulp van RFIDtags, een trampolinegame met Kinect-camera die de spronghoogte en -frequentie meet en zo je avatar op het scherm aanstuurt, enz.
Ter inspiratie vind je hier de briefings van vorig jaar.
Onderstaand filmpje toont je ook nog enkele voorbeelden van de vorige jaren.
Dien dan als de bliksem je idee in via het 'deel je idee' platform van Sport Vlaanderen.
In oktober verfijnen de collega’s van de Sportinnovatiecampus het projectidee samen met jou zodat de wederzijdse verwachtingen helder zijn.
In de week van 6/11 worden studenten aan projecten toegewezen.
In de week van 8/1 gaan de studenten effectief van start met de uitvoering van het project. Op het einde van die week staat een tussentijdse user-testing gepland (in de Sportinnovatiecampus in Brugge), waar de opdrachtgevers feedback kunnen geven op een eerste uitwerking van het projectidee.
In de week van 29/1 wordt het finale prototype gepresenteerd (opnieuw in de Sportinnovatiecampus in Brugge), dat de opdrachtgevers mee evalueren.