EXPERIMENTELE ONTWIKKELTRAJECTEN

Hello world

WELKE NIEUWE PRODUCTEN OF DIENSTEN KUNNEN MENSEN AANZETTEN TOT SPORTEN EN BEWEGEN?


Sta je voor een sport- en beweeggerelateerde uitdaging en ben je op zoek naar vernieuwende oplossingen? Heb je reeds een oplossing in je hoofd en wens je een eerste prototype te ontwikkelen?


Samen met onderzoekers, projectmedewerkers, docenten en studenten uit zowel mensgerichte als technische en bedrijfskundige Howest-opleidingen en onderzoeksgroepen ontwikkelen we concepten en prototypes op vraag van het werkveld.

BEST PRACTICE: EXR ROEIGAME, VAN STUDENTENPROJECT TOT START-UP

Wat als eerder saaie indoor roeitrainingen een extra dimensie kunnen krijgen? Met deze challenge gingen 5 laatstejaarsstudenten Digital Arts & Entertainment in opdracht van de Vlaamse roeiliga en de Sportinnovatiecampus aan de slag.


Na de oplevering van een succesvol prototype in 2018 zag game technology accelerator hier samen met start-up Salty Lemon kansen en dienden ze met de Vlaamse roeiliga een projectaanvraag in bij Sport Vlaanderen. Het startpunt van een succesvol valorisatieverhaal.


Drie jaar later is dit studentenproject uitgegroeid tot de "Zwift van het roeien" en ook internationaal een hit.


Benieuwd naar onze andere projecten en realisties? Neem een kijkje op ons portfolio.

AANBOD

STUDENTEN PROJECTEN

Laat onze studenten jouw bron van inspiratie zijn! Studenten ontwikkelen een prototype van een product of dienst en brengen jouw innovatie-idee tot leven. 

PARTNER IN INNOVATIEPROJECTEN

Als praktijkgericht kennispartner met expertise binnen bewegen, preventie, game development, IoT, productontwerp,... is de Sportinnovatiecampus vanuit Howest dé perfecte partner om je innovatieproject of -dossier te versterken.

ONZE CONTACTPERSOON

Charlotte Van Tuyckom

PROJECTMANAGER INNOVATIE